Can Figueres

Masia documentada des del segle XIII, formada per diversos cossos de diferent època. Adquirida per l’Ajuntament, va ser convertida en museu l’any 1998. El cos central és el més antic, dels segles XIV-XV. Conserva el portal adovellat i dues notables finestres gòtiques, una finestra coronella i l’altra conopial, amb carasses esculpides. Els cossos laterals, amb porxo i balustrada, són del segle XVIII i XIX.

La masia Figueres és una sòbria masia medieval que a finals del segle XIX va ser transformada en una luxosa residència d´estiueig.

Seguint la moda de l’època, els propietaris van enjardinar tot el voltant de la masia. Avui, amb un parc infantil, el parc d’en Patufet, amb espècies vegetals típicament mediterrànies i un petit riu amb aigua de mina.

L’arbre més destacat dels jardins és, sens dubte, el xiprer de “Macrocarpus” que creix al costat de l’edifici principal, una espectacular masia que no deixa indiferent ningú.

El 1994, l’Ajuntament de Premià de Dalt va adquirir la masia i la va transformar a la Casa de Cultura del municipi. Avui és la seu del Museu de Premià de Dalt, l’Escola Municipal de Música, l’Aula Municipal de Dansa, la seu de l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt i dels estudis de Premià de Dalt Radio.

Descobreix més